Gel insecticid pentru gandaci de bucatarie

Gelul insecticidul pentru gandaci este considerat unul dintre cele mai eficiente modalitati de a scapa de insecte. Este aplicat convenabil pe suprafata, nu are aproape niciun miros, are toxicitate scazuta pentru oameni si are o perioada de actiune suficient de lunga. De asemenea, este important ca baza de gel insecticid pentru gandaci de bucatarie sa asigure o adeziune puternica la suprafata, impiedicand raspandirea substantei otravitoare in intreaga camera. Resturile gelului se indeparteaza usor, folosind o carpa normala umeda.

In ciuda faptului ca acum pe rafturile magazinelor poti gasi un numar mare si o mare varietate de insecticide pe baza de gel, compozitia si principiul lor de actiune, nu sunt foarte diferite unul de celalalt. Pentru a afla care dintre ele are cea mai eficienta actiune impotriva invadatorilor, trebuie sa iei in considerare principalele ingrediente incluse intr-o  solutie gel pentru gandaci. Orice solutie gel insecticid gandaci are urmatoarea compozitie aproximativa: insecticide, substanta uleioasa si momeala.

Principalul ingredient activ este  insecticidul intestinal sau de contact. Acesta poate fi clorpirifos, hidrametilnon, fipronil, lambdacygalotrin sau orice alt preparat chimic, care are proprietati otravitoare pentru insecte. In compozitia totala, nu exista mai mult de 2% din toate componentele gelului. In acest caz, cu cat otrava este mai puternica, cu atat este mai mica cantitatea utilizata. Este adesea practicata combinarea a doua insecticide intr-un tub. Astfel, se obtine o eficacitate mai mare a gelului insecticid.

Consistenta lichida a gelului este asigurata de substanta grasa pe care o contine. De asemenea, nu permite ca gelul sa se usuce dupa aplicare, ceea ce asigura o perioada lunga de actiune a otravii si atractivitatea acesteia la insecte.Momeala este un ingredient must-have a oricarui gel insecticid. Cu ajutorul acesteia este atras gandacul. Deseori substantele aromatice – atractantii actioneaza eficient. In functie de producator, pot fi incluse si elemente suplimentare in gel. Principiul de actiune al gelului insecticid se bazeaza pe raspandirea otravurilor printre coloniile de insecte. Un gandac care a ajuns sa miroasa momeala, mananca gelul si intra in cuibul sau, ducand particulele substantei otravitoare pe labele sale. In acest fel insecticidul se raspandeste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *